Mészáros Gábor – Main Class

IMG_0457Akrobatikus Rock and Roll pályafutásom 1995-ben indult. Nyolc évesen első iskolai napközis táboromban csodálattal néztem az ott gyakorló velem egykorú és kicsit idősebb gyerekeket. Nem volt szükségem hosszú időre, hogy elhatározzam, én is ezt a sportot szeretném művelni. Még azon a nyáron részt vettem néhány edzésen, ősztől pedig elindult tényleges utam.

Alig több mint egy havi gyakorlás után máris a színpadon találtam magam első versenyemen, amit akkori párommal megnyertünk. Innen már nem volt megállás. Versenyzőként végig jártam az akrobatikus Rock and Roll minden lépcsőjét.

A children kategória 1995-ben velünk kezdődött. Azt megelőzően minden gyermek serdülőként indult, és bizony nehéz dolga volt a nyolc-kilencéveseknek a 14 évesekkel szemben. Ebben a kategóriában több országos bajnoki címmel büszkélkedhetek.

Serdülő és junior pályafutásom többszöri partnercserém miatt hullámzó volt, ám minden partneremmel sikerült szép eredményeket elérnem. 1999-ben 12 évesen Lyonban a serdülő világbajnokságon legjobb magyarként 10. helyezést értem el. Ekkor még a 15 évesek is ebben a kategóriában táncoltak. 2001-ben Pozsonyban a világkupán az 5. helyen végeztem.

Felnőtt „C” kategóriában rövid ideig táncoltam, mert akkor már tudtam, hogy ennél többre vagyok képes. 2007-ben már „B” kategóriás versenyző voltam, ahol a legjobb eredményem: 2009. Szombathely Országos Bajnokság 1. helyezés.

2011. december 31-i fellépésen elszenvedett sportsérülésem félbeszakította versenyzői pályafutásomat. Hosszú küzdelem után testileg és lelkileg is helyreálltam, azonban táncolni továbbra sem tudtam, ezért minden erőmet edzői munkámra összpontosítottam. Az eredmény: 2013-ban B-Cool Dance Team Sportegyesület néven  jó magam vezetésével és 10  alapító taggal közösen létrehoztam önállóan működő egyesületünket.

Az egyesület, a tanítás és a gyermekek nagyon sok sikerélményt és örömöt adtak és adnak a mai napig is. Ám akkor már csak egy dolog hiányzott az életemből, a tánc, a színpad. 2014-ben már elég erősnek éreztem magam ahhoz, hogy újra táncoljak. Először csak kedvtelésből, fellépésekre akartam készülni. Lengyel Bonitával 2014 februárjában kezdtük el az edzéseket, és sok gyakorlás után összeállt fellépő koreográfiánk volt „B” kategóriás akrobatikus elemekkel. Ekkor már motoszkált bennünk a versenyzés lehetősége, ezért szakmai segítséget kértünk a hogyan továbbra. Azt a választ kaptuk, hogy ne a “B” hanem az “A” kategória legyen a célállomás,  Megfogadtuk a tanácsot és az igazi mérföldkő az első szaltónk után már tudtuk hogy jól döntöttünk.

2014 októberétől edzőnkkel, Kovács Viktorral elkezdtük a tényleges felkészülést az „A” kategóriára. Sikeres edzésmunkánk eredményeként elértük azt, amit kevés magyar párosnak sikerül, egyedüli magyar párosként 2015. október 24-én a moszkvai világkupán, majd november 21-én a genfi világbajnokságon indultunk.

Célunk volt, hogy kvalifikáljuk magunkat a 2017 júliusában, Wroclavban megrendezésre kerülő Világjátékokra.

A kvalifikációhoz az összes addig megrendezésre kerülő nemzetközi versenyen elindultunk.

A 2017-től új edzővel folytatjuk a felkészülést Juhász Péter személyében, aki a Magyar Táncsport Szövetség Akrobatikus Rock and Roll Szakágának elnöke.