Main Class Free Style hírek

2018. év végi versenyek – összefoglaló

A 2018-as év második féléve versenyekben gazdag időszak volt. A nemzetközi versenyek sorában a Miamiban és Grazban megrendezett világkupát követte még a Moszkvai Világkupa , majd a Grazi Világbajnokság és a Ljubljanában lezajlott speciális KO rendszerű év végi SAP Final World Cup”.  A hazai versenyeket a Magyar Bajnokság zárta.
Bonita és Gábor lendületüket nem veszítve, a világot átutazva vett részt ezeken a versenyeken is.
A Spartak Moszkva Akrobatikus Rock and Roll Szakágától meghívást kaptak, hogy vegyenek részt egy orosz Main Class formációban.  A megtisztelő felkérést elfogadva, Magyarország rock and roll történetében először indultak nemzetközi formációs világbajnokságon. A felkészülési nehézségek ellenére a Prentice formációnak sikerült a döntőbe jutnia.
A 2018-as évet a Magyar Bajnoki cím koronázta meg.

Eredményeik időrendben:

2018. 10. 27. Moszkva Világkupa 16. hely
2018. 10. 17. Genf Világbajnokság 17. hely
2018. 10. 17. Genf Formációs Világbajnokság 7. hely
2018. 11. 25 Érd, Magyar Bajnokság 1. hely
2018.12. 08 Ljubljana, SAP Final Világkupa 13. hely

2018. október 20. Graz – Ausztria, Világkupa

A Nemzetközi Rock and Roll Szövetség feladta a leckét a main class free style kategória versenyzőinek. Három egymást követő hétvégén hirdettek meg pontszerző versenyeket úgy, hogy a földrajzi távolságok is igen nagyok a három helyszín között (Miami Florida – Graz Ausztria – Moszkva Oroszország). Párosunk, Mészáros Gábor és Lengyel Bonita ennek ellenére Grazban is helyt állt, ismét a középdöntőbe jutva a 10. helyen végeztek. Ezzel a nemzetközi ranglista 11. helyére kvalifikálták magukat.

2018. október 13. Miami, Florida első tengeren túli Világkupa

A 2018-as őszi versenyszezon az első tengerentúli versennyel, Miamiban kezdődött. Bonita és Gábor várakozásokkal telve indultak a hosszú útnak, hiszen most először vettek részt olyan versenyen, ahol az időeltolódás nehézségeivel is meg kellett küzdeniük. Az eredményük azonban magáért beszél. Az első selejtező körben elért 10. helyet végig megtartották, és pályafutásuk során először középdöntőbe jutva ezzel az eredménnyel zárták a versenyt.

A versenyzés e szintjéhez már nem elég a tehetség, kitartás, szorgalom, igen komoly anyagi terheket ró a párosra, olyannyira, hogy támogatók nélkül nem jutottak volna el ide.

Köszönjük Százhalombatta Város Önkormányzatának, hogy támogatásával megadta a lehetőséget Mészáros Gábor és Lengyel Bonita számára.

2018. június 23-24. Zielona Gora Világkupa

A mozgalmas tavaszi szezont a világkupa sorozat Lengyelországban megrendezett versenye zárta. Ez a félév a 12-es  szám jegyében telt, az első tánckört ismét a 12. helyen zárták. A végeredmény a 15. helyezés. Megérte hát, hogy időt, fáradságot és pénzt nem kímélve új utat nyitottak életükben az orosz világbajnok páros Ivan Yudin és Olga Sbitneva segítségével. Már stabilan a középdöntő közelében vannak minden alkalommal.
A világranglista 18. helyét elfoglalva büszkén képviselik kis hazánkat.
A nyári a felkészülés jegyében fog telni, az edzésmunka nem marad abba. Az itthoni folyamatos tréningek mellett újra Moszkvába utaznak egy egyhetes edzőtáborba.

2018. első pontszerző Világkupa – Zágráb, 2018. június 02.

Gábor és Bonita haladnak álmunk útján. A selejtező körben példaképükkel, segítőjükkel, a világbajnok páros Ivan Yudinnal és Olga Sbitnevaval egy színpadon táncolva a 12. helyen végeztek. Míg másokban félelmet kelt egy ilyen sorsolás, addig ők örömmel, büszkeséggel léptek a tánctérre.
Az újabb izgalmas versenyen Zágrábban a 13. helyet szerezték meg.

Main Class Free Style Európa Bajnokság – Moszkva, 2018. május 19.

Mészáros Gábor – Lengyel Bonita párosunk újra Moszkvában. Pár nap edzés után elindultak a 2018-as Európa Bajnokságon. A tengernyi munka meghozta gyümölcsét, eddigi legjobb eredményüket érték el. A selejtező körből a 10. helyen, reményfutam nélkül jutottak tovább. A nagyon jól sikerült negyeddöntős programjukat a pontozók a 17. helyre értékelték. De beszéljenek inkább Lengyel Bonita szavai.

Köszönjük a segítséget  Ivan Yudinnak, Olga Sbitnevának, valamint hazai edzőjüknek Juhász Péternek!

Большое спасибо Иван и Ольга!

2018. április 21. Krakkó

“A” kategóriás párosunk részt vett a 2018-as év első hivatalos megmérettetésén Krakkóban, a Top Ten Main Class Free Style meghívásos versenyen. Második alkalommal érte Gábort és Bonitát az a megtiszteltetés, hogy meghívást kaptak erre az eseményre.  Szereplésük visszaigazolta, hogy jó úton indultak el ebben az évben.

 

Újabb közös munka Moszkvában – 2018. március

A januári intenzív edzésprogram sikere után márciusban Moszkvában folytatódott Bonita és Gábor felkészülése Ivan Yudin és Olga Sbitneva vezetésével. Az egy hétig tartó kemény edzéssorozattal tovább haladtak a kitűzött cél felé, fejlesztve akrobatikai technikájukat, tánctudásukat.

Új fejezet kezdődött 2018. januárban

Gábor és Bonita szakmai fejlődésük érdekében edzőjükkel, Juhász Péterrel egyetértésben komoly lépésre szánták el magukat, három napos intenzív edzésprogramra hívták meg az ötszörös világbajnok és nemzetközileg elismert edző párost, Ivan Yudint és Olga Sbitnevát Oroszországból. A három nap kemény munka meghozta az eredményét, sokat tanulva letették az összetettebb akrobatikák kivitelezésének alapjait, és elindították a hosszú távú együttműködést is az orosz versenyző-edző párossal. A következő szakaszban, márciusban Gábor és Bonita utazik Moszkvába, hogy a folyamatos fejlődésüket biztosítsák.

Világbajnokság 2017. december 2. Lyon

Újra Lyonban. Gábor és Bonita egyedüli magyar párosként indult el ezen a versenyen, megmutatva, hogy töretlenül haladnak előrefelé a saját maguk számára kijelölt úton.
Main Class pályafutásuk során ez volt a harmadik világbajnokság, ahol az elért 20. hellyel eddigi legjobb eredményüket tudhatják magukénak.

World Masters 2017. november 25., Moszkva

Mészáros Gábor és Lengyel Bonita immáron sokadszor látogatott el Moszkvába, az akrobatikus rock and roll egyik fellegvárába. Az újrakezdés után edzőjük és saját magunk által kitűzött célt az eddigi legjobb eredményt nyújtva érték el. A nemzetközi pontozásnál a két magyar páros közötti a sorrend minden tánckörben a javukra fordult, a versenyen az előkelő 20. helyet érték el, amivel a világranglista 27. helyére kerültek.

2017. november 18., Magyar Bajnokság, Pécs

A Magyar Bajnokságra Main Class párosunk alkalomhoz illően készült. A verseny előtt egy héttel elkészült új lábtechnika sorral és ruhával álltak ki a pontozók és nézők elé. Arra törekedtek, hogy az új koreográfia hibátlan legyen, amit a jól sikerült akrobatika sor követett.  Már ezen a versenyen láthattuk a nemzetközi segítség eredményét. A bírók a második hellyel ajándékozták meg a párost.

Nemzetközi szakmai edzőtábor 2017. október 25-30., Lyon

Gábor és Bonita tovább indultak az úton. Úgy gondolták, hogy fáradságot nem kímélve új irányba kell nyitniuk. Fejlődésük érdekében négy napos intenzív nemzetközi szakmai edzőtáborba jelentkeztek. A külföldi táncosokkal és edzőkkel kialakított jó kapcsolat eredményeként sikerült eljutni a lyoni edzőtáborba, ahol több neves külföldi edző mellett két nemzetközileg elismert orosz tréner, Ivan Yudin és Olga Sbitneva (akik nem mellékesen ma is aktív versenyzők a „main class” élvonalában) is a segítségükre volt. A kemény edzésmunkával és fellépéssel tarkított táborból rengeteg tapasztalattal tértek haza, és az ott kapott irányvonalon folytatták a felkészülésüket

Nemzetközi tánctábor videó, I. rész

Országos Akrobatikus Rock and Roll Táncverseny, 2017. május 27.

A Gyöngyösön megrendezett Országos Verseny nem a vártaknak megfelelően alakult Gábor és Boni számára. A jól sikerült előtánc és lábtechnika döntő után amikor az akrobatikára került sor, az első pár lépés után Gábor érezte, hogy valami nincs rendben a lábával. Tudta, hogy biztonsággal végig viszi a döntőt, ezért nem adta fel, és küzdve a fájdalommal, vigyázva parterére befejezte a koreográfiát. Így harmadik helyen zárták a versenyt.

Moszkva Európa Bajnokság, 2017. május 20

Az akrobatikus rock and roll sport gyakori színhelyén, Moszkvába került sor a 2017. évi Európa-bajnokságra, ahol Mészáros Gábor – Lengyel Bonita párosunk is részt vett. A versenyt a 27 résztvevő között a 22. helyen zárták.

A felkészülés tovább folytatódik

A felkészülés fontos része a már begyakorolt koreográfiával minél többször megjelenni a színpadon, így a május 1-jén, Százhalombattán a majálison.
A Videó

Május 6-án kerül sor a Dance sport club TOP DANCE  1. “Slavonski Brod” nyílt bajnokságára a horvátországi Brod-ban. A május 20-án Moszkvában megrendezésre kerülő Európabajnokság előtt “főpróbaként” Gábor és Boni színpadra lép a Slavonski Brod sportcsarnokban.

Krakkó, Top Ten Main Class

Mészáros Gábor – Lengyel Bonita “A” kategóriás párosunk a versenyzésre való felkészülés mellett élik igen tevékeny életüket. Gábor működteti az egyesületet, tanítja a gyermekeket, szervezi a fellépéseken és versenyeken való részvételt. Bonita amellett, hogy maximálisan helytáll az iskolában, mindezekben a feladatokban támogatja táncpartnerét. Egy hónapos kihagyás után elkészültek friss koreográfiájukkal, ám bátran indultak el Krakkóban a Main Class Top Tíz párosa között. A versenyt a néhány tánctechnikai hiba mellett a 9. helyen zárták.

2017 első versenye – Krakkó, Top Ten Main Class

Hát kezdődik a 2017 évi versenyszezon. Gábor és Boni lehetőséget kapott arra, hogy elinduljon azon a versenyen, amelyet minden évben egy vagy két alkalommal megrendeznek a világ legjobb “A” kategóriás táncosai számára, 12 induló párossal. Az április 22-i versenynap nagyon jó alkalom lesz arra, hogy mint egy “barátságos mérkőzésen”, előkészüljenek az éles versenyzésre.

2016. Magyar Bajnokság – Pécs

Mészáros Gábor – Lengyel Bonita párosunk elérkezett a 2016-os év utolsó állomására, amely a Pécsen megrendezett Magyar Bajnokság volt. A sok edzéssel, felkészüléssel, nemzetközi versenyekkel zsúfolt év után még egy nagy lendületet vettek, hogy sikerrel zárják ezt a versenyévet. Sajnos hiába győzték meg a pontozóbírók nagyobb részét lábtechnikájukban és akrobatika programjukban egyaránt, hiába szerepeltek mindkét számban a 7 pontozó közül 4-nél az első helyen, a bonyolult magyar számítási rendszer miatt az összesítésben mégis alulmaradtak, a tudást legyőzte a technika. Csalódottan ugyan, de emelt fővel hagyták el a színpadot, mert a küzdelmet nem adják fel, és a következő versenyévet újult erővel kezdik.  Bonita szavaival élve:
„Ha feladod, nem is volt célod igazán!”

2016. október 29. Moszkva Világbajnokság

vb

A Moszkvában 2016. október 29-én megrendezett Világbajnokság volt az utolsó állomása a 2016-os nemzetközi versenysorozatnak. Gábor és Bonita ezen a versenyen a nagyon erős mezőnyben az elindult 41 páros között a 28. helyet szerezte meg. Az év során komoly versengés alakult ki a 2017-es Világjátékokra történő kvalifikációban. Magyarország nem jutott be Európa első tíz országa közé, így párosunk nem vehet részt a Világjátékokon. Ám küzdeni akarásuk továbblendíti őket az átmeneti kudarcon, és már a következő évek versenyeire fókuszálnak, hogy tudásukat fejlesztve a 2021-es világjátékokon már nem nézőként, hanem esélyes résztvevőként induljanak.
Nagyon szép eredményként értékelhető az a tény, hogy mindössze egy év versenyzés után legjobb magyar párosként a nemzetközi ranglista 34. helyét szerezték meg a 76 aktív táncpáros között.

2016. október 16. Graz – World Masters

pageAz idei nyár is elrepült, és elkezdődött az őszi versenyszezon, amelyben az első versenyt az ausztriai Grazban rendezték. A versenyre a gépjárművet Kispest Önkormányzata biztosította, amely nagy segítséget jelentett az utazásukban.  Gábor és Bonita versenye nem végződött jól, az első selejtező körben menteni tudtak egy rosszul sikerült akrobatikát, amely után megmutatták, hogyan kell egy versenyzőnek mégis talpon maradni, és befejezni a programot. Sajnos a reményfutamban is csak egy helyet tudtak javítani, és így a 30. helyen zárták a versenyt. Mégis bizakodva néznek előre, és készülnek a Moszkvában megrendezendő Világbajnokságra.

2016. július 09. Rimini – World Masters

A nyári pihenés előtt Riminiben került sor a World Masters kupasorozat 3. versenyére. Mészáros Gábor – Lengyel Bonita párosunk az igen erős mezőnyben a 37 induló között a 28. helyen végzett.

2016. június 04. – Zágráb – World Masters

Zágráb magyar zCsupán egy hét telt el az Európa Bajnokság után,  amikor párosunk újra színpadra léphett. Ezen a napon került sor a nem olimpiai sportok legmagasabb szintű megmérettetésére, a Világjátékokra történő kvalifikáció második versenyére Zágrábban. A Világkupa 34 résztvevője között a 23. helyet szerezték meg, ami egy újabb apró lépés az előre haladásban.

Gábor és Bonita célja nem kevesebb, mint bejutni azon 10 versenyző páros közé, akik a Világjátékokon Európa országait képviselik. A jelenleg versenyben álló 17 ország sorrendjében legjobb magyar párosként a 12. helyen állnak.

2016. május 27. – Halmstad Európa Bajnokság

EB Kispest zászló2016. május 28-án zajlott a svédországi Halmstadban az Akrobatikus Rock and Roll Main Class Európabajnokság. Az évente egyszer megrendezésre kerülő neves eseményen még egyedüli párosként képviselték Magyarországot. Gábor és Boni eredménye magáért beszél, hiszen a 2015. őszén megkezdett nemzetközi szereplésük lépésről lépésre jobb teljesítményt mutat. A verseny negyeddöntőjébe jutva, a 31 indulóból a 24. helyen végeztek, a nagyon erős nemzetközi mezőnyben.

2016. május 07. – Szentpétervár World Masters

13177369_1088631907849902_2281634758036161957_nMészáros Gábor és Lengyel Bonita újabb mérföldkövet tudhat maga mögött. 2016. május 07-én részt vettek a Szentpéterváron megrendezett Akrobatikus Rock and Roll Main Class World Mastersen. A selejtező kört a 39 indulóból 19. helyen zárták, ami a 10 kiemeltet figyelembe véve a 29. helyet jelentette. A reményfutam 13. helyével összesítésben a 28. helyre léptek előre.  Így az eddig megszerzett 13 pontjukkal a ranglista 44. helyén állnak. Edzőjük Kovács Viktor segítségével lépésről lépésre haladnak előre.
Az online közvetítés nem kényeztetett el minket, sajnos csak a reményfutamot láthattuk, de a fényképek és videók hamarosan érkeznek.

 

2. Várgesztesi versenyfelkészítő hétvége 2016. március 25-27.

11203049_855454844564020_6738960123989017083_nGábor és Bonita kifáradva, mégis felfrissülve tértek haza a második várgesztesi verseny-felkészítő hétvégéjükről. Ezúttal a tánc-tudásuk csiszolása kapta a fő szerepet, amelyben Tóth Bence edző állt mellettük tudása legjavát adva.
A Várgesztesi Villapark nyugodt körülmé-nyeivel, a rekreáció változatos lehetőségeit nyújtva biztosította a párosnak az edzések közötti felfrissülést.

2016. február 13-14. Válogatott keret edzés Budapest

12694771_1031910783535914_3071285275462351391_o 12671836_1031911470202512_4574836856696374769_o

1. Várgesztesi versenyfelkészítő hétvége 2016. január 29-31.

Egyesületünk fel12751809_1036182363094857_1232411185_onőtt “A” kategóriás párosa Mészáros Gábor és Lengyel Bonita akrobatika edzőjükkel Kovács Viktorral folyamatosan készül a 2016. I. félévi nemzetközi verseny-szezonra. A mindennapos edzések mellett nagyon fontos a programba több napos intenzív edzésciklusokat beilleszteni. Ezek az edzések teszik lehetővé, hogy a páros csak a feladatra koncentrálva pontosítsa a koreográfiát, a tánctudást, és növelje kondícióját.
A Várgesztesi Villapark már szokásosan otthont ad verseny-felkészítő edzőtáborainknak. Az idei évtől “A” kategóriás párosunkat támogatja azzal a lehetőséggel, hogy havi rendszerességgel helyet biztosít az intenzív edzésciklusoknak. 2016. január 29-31. között töltötték itt első hétvégéjüket.

,-