Egyesület

Sportegyesületünk immáron 9. éve működik Budapest XIX. kerületében és Százhalombatta működési területen, 2015-től Szabadegyházán is megkezdtük tevékenységünket, amelyhez 2016 tavaszán Sárosd csatlakozott.
2013-ban kiváltunk anyaegyesületünkből. 2013. októberében az egyesület B-Cool Dance Team Sportegyesület néven került bejegyzésre. Százhalombattán  a Százhalombattai Városi Ifjúsági Sportegyesület (SZVISE) táncszakosztályaként foglalkozunk a táncsport oktatásával akrobatikus rock and roll, hip-hop, showtánc stílusokban. A legkisebbeket bevezetjük a tánc alapjaiba, és választhatnak majd, hogy mely irányban induljanak el, ha megnyerte ez a fajta mozgáskultúra a tetszésüket.

Munkánkkal a tömegsport jelleget, illetve a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltését vettük célba. Szeretnénk, ha a táncsport minél több gyermeknek adna lehetőséget az egészséges fejlődésre amúgy mozgásszegény világunkban. Célunk között szerepel az is, hogy ebben hátrányos helyzetű gyermekek is részesülhessenek.

Célunk elérése érdekében a évről évre újra hozzáfogtunk a táncsport népszerűsítéséhez működési területünk közoktatási intézményeiben. Tevékenységünk olyan eredményes, hogy a jelentkezők létszáma – a már eddig is nálunk sportolókkal együtt – eléri a 300 főt, és folyamatosan érkeznek az új érdeklődők.

 

Vélemény, hozzászólás?