Dienes Martin

Szabadegyházán Horváth Gábriel irányításával Hip Hop oktatás működött, ahová barátaim is jártak. Nagyon vonzott ez a fajta mozgásforma, gondoltam megnézem, milyen lehet egy edzés. Így kezdődött 2011-ben táncpályafutásom. Nagy meglepetésemre az edzéseken a Hip Hop-hoz tartozó más fajta stílusokkal is megismerkedtem, mint például krump, locking, popping, break így az ismereteim igen csak bővültek.

Ahogy teltek múltak az évek csapatunk folyamatosan fejlődött, egyre több fellépésen és versenyen vettünk, hiszen a színpad az, ahol egy táncos igazából életre kel. A versenyeken egyre szebb eredményekkel szerepeltünk.

Így volt ez 2014-ben is, amikor már Black Angels néven látott minket a közönség a versenysorozatokon. Ezek közül arra vagyok legbüszkébb mikor a Start Dance versenyen, a legnevesebb iskolák közül is magunk mögé utasítottunk néhányat, és a 4. helyen zártuk a versenyt.

Mindeközben a csapat létszáma folyamatosan ingadozott, de mára az állandó öt fős formáció alakult ki. Ezzel az állandó és dinamikusan fejlődő formációval szeretnénk minél jobb helyezéseket elérni.

2015-ben megismertük a B-Cool Dance Team Sportegyesületet és csatlakoztunk hozzájuk. A táncoktatás a Hip Hop mellett az akrobatikus rock and roll alapjaival is kibővült. Csatlakozásunk óta a fejlődésünk egyenesen halad előre. A B-Cool szabadegyházai régió, és ezzel együtt a Black Angels munkáját a vezetőség jobbnál jobb felkészítő edzőkkel segíti, valamint szakmai táborokat szerveznek, amin természetesen mi is részt veszünk.

A legelső táborom 2016 februárjában a várgesztesi tánctábor volt, ahol megtudtam milyen is az egész napos edzés és kemény munka. Azt is felismertem, hogy nagyon sokat kell még fejlődnöm fizikai állapotban, technikában és tánctudásban egyaránt. Ugyanebben a táborban éreztem rá, milyen jó is a kisebbek között lenni, és segíteni nekik.

A tábor után egyre többet segítettem Gábrielnek Szabadegyházán majd Sárosd edzésein egyaránt. Hamar fel is tették nekem a kérdést: Szeretnék-e komolyabban foglalkozni gyerekekkel?  A kérdést meghallva abban a pillanatban én voltam a legboldogabb ember  és azonnal igent mondtam. Azóta egy trióval foglalkozom, Hip Hop koreográfiát tanítok nekik. Próbálom mind azt a tudást átadni, amit saját magam megszereztem és, illetve amit folyamatosan kapok az egyesülettől.

Jelenleg még gimnazista vagyok, sokat kell tanulnom, de ez nem akadálya, hanem részese lesz annak, hogy elérjem céljaimat. Biztos vagyok abban, hogy megtalálom majd az egészséges egyensúlyt a tanulás és a tánc között. Tudom, hogy még nagyon sokat kell fejlődnöm táncosként és edzőként egyaránt, de ennek semmi sem állhat az útjában.

Célom, hogy a tánccal minél több embert elérjünk, ezáltal sok gyerek és felnőtt érezhesse jól magát, és egyszer saját csapatom legyen.