Szivós Boglárka

bcool_a_522_resizeMár kisgyermekként szerettem a táncot és sok táncstílust kipróbáltam. Többek között a salsa-t, hip-hop-ot, valamint társastáncokat, de a rocky lett a mindenem. Az akrobatikus rock and roll-al 6 évesen, még az írás elsajátítása előtt elsőként ismerkedtem meg 2002-ben. A tánc világa nagy, ami engem mindig érdeklődéssel töltött el, és sok mindenbe belekóstoltam. Ám esetemben az első választás volt az igazi, azaz a rocky.

A Palota TSE színeiben a Dzsungel Lányai nagyformációban versenyeztem, valamint a Csillagok nevű kisformációban és ezekkel egy időben párosoztam is. Nagyformációval a területi versenyeken 1-2. helyezést értünk el, országos versenyeken döntőben szerepeltünk. A kisformációval területi versenyeken vettünk részt. Párossal utánpótlás kategóriában indultunk. A nagyformáció tagjai közül sokan abbahagyták a versenyzést, így az feloszlott.

A Négy Muskétás Sportegyesület edzőjének, Fülöp Atillának a megkeresésére átigazoltam egyesületükbe. Egy évig junior párosban táncoltam, ám partnerem abbahagyta a táncot, így kisformációban folytattam tovább. 2010-től a Black Diamonds kisformáció tagja voltam, velük területi 3-4. helyezéseket értünk el. A formáció feloszlott, így 10 év után, 2012-ben abbahagytam a versenyszerű táncot.

Mindvégig tudtam, hogy a tánc a lételemem, így a B-Cool Dance Team Sportegyesületnél elkezdtem segédedzői munkámat Kispesten. Az egyesület vezetésétől minden segítséget megkaptam, hogy ha már önálló edzői tevékenységet folytathatok, a legjobbat tudjam majd kihozni magamból.

Időközben a B-Cool pesti területe bővült, így 2014-ben a Janikovszky Éva Általános iskolában asszisztensként kezdtem el tevékenykedni.  Az elmúlt egy év véleményem szerint sikeresnek minősíthető, mert csapatommal már az első bajnokságon arany minősítést értünk el, amire nagyon büszke vagyok. 2015 szeptemberétől Gyurom Natália mellett folytatom munkámat, akitől sokat tanulok. Minden új tudásomat megpróbálom átadni a gyerekeknek.

2016-ban érettségizem, így az iskolai kötelezettségeim mellett a megmaradt szabadidőmet az edzői fejlődésemre és a tanításra fordítom. Középiskolai tanulmányaim befejeztével szeretném megszerezni az akrobatikus rock and roll szakedzői végzettséget, hogy gyakorlati tapasztalataimat elmélettel erősítve is bővítsem.

Célom a közeljövőben, hogy az egyesületbe hozzám járó táncosokat sikerekhez juttathassam, hogy tanítványaim is átélhessék a siker hozta örömöt.