Lengyel Bonita

img_2349_resizeTánc és Én – Koreográfia és az én kapcsolatunk

Az én viszonyom a tánccal nagyon mély kapcsolat. De hogyan lett a sima egyszerűből ennyire mély? De hogyan is lehet a legjobbat elérni? Hosszú, kitartó munkával.

Hol és mikor is kezdődött a mi viszonyunk? 2009 októberében Százhalombattán a Négy Muskétás Sportegyesület keretin belül az Arany János iskolának tánctermében, ahol tanultam és tanulok a mai napig, találkoztam először az Akrobatikus Rock and Roll-al. Gölöncsér Dániel volt a teremben és még 19 másik gyerek.  Érdekesnek tartottam és mivel anyukám azt mondta nézzünk be még a következő edzésre is, gondoltam miért ne.  Megtörtént, és az érdekesség, amit először éreztem áttért egy kíváncsiság felé, így elmentünk harmadszorra is. Ekkor a kíváncsiságomból, a „Meg tudom-e én is csinálni?” kérdés merült fel bennem. Felálltam és megpróbáltam… azóta eltelt kicsit több mint 6 teljes év és az Akrobatikus Rock and Roll CSÚCSÁN tartok az „A”, hivatalos, nemzetközi nevén Main Class kategóriában. De ugorjunk kicsit vissza az időben.

2009 decemberében egy karácsonyi gálán léptem fel először és ott fertőződtem el igazán. Rájöttem, hogy maximalista gondolkodásomat itt sem tudom levetkőzni, tehát gőzerőre kapcsoltam. Edzőm kialakította a saját első formációját, a Girl Power nevű csapatot, melynek egyik oszlopos tagja lettem. 2012-ig 4M színeiben, minden évben több Roki bajnokságon, versenyen vettünk részt, ahol mindig  élmezőnyben végeztünk. Kipróbáltam magam egyéniben is, és 5-szörös házibajnoksági aranyat szereztem.

Több ízben indultam duóban is, ahol szintén arany és ezüst érmeket szereztem. Büszke vagyok többek között a Veszprémi I. és II. Connector Táncversenyre, mert csapatommal az arany érmet hoztuk el.

Kipróbáltam a Hip-Hop stílust hobby majd versenyzői szinten a Roki mellett. VII. Sylver Táncversenyen duóban első helyezést értünk el, a Girl Power csapattal pedig az ezüstérmet hoztuk el. Utolsó Hip Hop versenyem szóló volt az Éva Funky Látványtáncversenyén ahol 26 indulóból a hatodik lettem, Rokis létemre egy Hip-Hop versenyen.

A háziversenyeinket kifejezetten szerettem, és szeretem, mert saját koreográfiákat lehet írni (a mai napig megrendezésre kerül ez a kategória) és azt bemutathattuk a bírák előtt. 2013-as év a változások éve volt. A 4M égisze alól kiváltunk és SZVISE B-Cool Táncszakosztályában folytattuk sporttevékenységünket. Kiszámoltam 2009-2013-ig, hogy 51 koreográfiát tanultam meg, míg Dani tanított engem. Jött a nagy változás, mert párhuzamosan megalakult a B-Cool Dance Team Sportegyesület is. 2014-ben Párosozni kezdtem és ha kíváncsi vagy mi történt olvasd tovább Main Class linknél.

A koreográfia iránti szeretetem ennek az erős váltásnak a hatására sem csökkent, ellenben egyre erősebb lett. Így a 2015-ös nyári táborban egy show tánc koreográfiát tanítottam a B-Cool táncosainak, segédkeztem a párosoknál és kisformációnál is. Az év végi roki bajnokságon az általam megírt koreográfiával a Törpe Ördögök nevű children kisformáció az első helyezést érte el. Hát így jutottam ideáig.