Szervdonáció és Transzplantáció Világnapja

2016. október 08-án Transzplantációs Alapítvány egész napos eseményt rendezett a Szervdonáció és Transzplantáció Világnapja alkalmából. Egyesületünk vállalta, hogy részt vesz az esemény záró mozzanatában, egy közös élőkép kialakításában.
Gondolatiságunkhoz nagyon közel áll a karitatív tevékenységek támogatása. Az eseményen való részvételben különös jelentőséggel bírt számunkra, Baranyai Andor az Alapítvány egykori tagjának emléke – aki egyben a rock and roll társadalom egyik kimagasló egyénisége volt. Egyesületünk edzői, néhány táncos és azok segítő szülei a rendezvényt záró fáklyás felvonulás végpontján a Hősök terén várták a felvonulókat. Kirajzolták a hálát jelképező alakzatot, amelyet végül a fáklyákkal érkezők töltöttek ki.
St. Martin művész Úr elvegyülve a felvonulók között, lélekemelő szaxofon játékával igazi pompát kölcsönzött az élőképnek. Lágy zenéje nem csak a résztvevők lelkét töltötte el melegséggel, még a közelben állók szemébe is könnyet csalt. Részesei lehettek annak a csodának, amit egy transzplantáción átesett beteg hálája jelent AZ AJÁNDÉKBA KAPOTT ÉLETÜKÉRT! Az ott eltöltött néhány percet átlengte az összetartozás érzése, és szavak nélkül is tapintható volt a szeretet a szervátültetettek és donorjaik iránt.