Nyári tábor – Egyházaskozár 2017

Egyesületünk hagyományos nyári ott alvós edzőtáborát 2017. augusztus 07-től 19-ig második alkalommal szervezte a Szuppi Ifjúsági Szállóban, Egyházaskozáron.

A táborban, két turnusban 130 gyermek vett részt az egyesület majdnem minden régiójából, 7 évestől 17 évesig. Idén ötödik alkalommal érkeztek hozzánk flensburgi testvéregyesületünkből a Flying Saucers-ből német táncosok.

Táborunkban a fő szerepet most is az edzések kapták. Naponta kétszer három órában sajátították el táncosaink a különböző új koreográfiákat, gyakorolták versenysoraikat. A program részeként az akrobatikus rock and roll mellett hip-hop és show tánc tanításra is sor került vendég edzők bevonásával.  Az esti program után edzőink különórák keretében a párosok és formációk egyéni fejlesztésére fektették a hangsúlyt.

A 2017-es táborunk a Honfoglalás jegyében zajlott. A csapatjátékokat a népszerű Honfoglaló társasjáték mintájára szerveztük. A gyerekek meghallgattak egy honfoglalás kori előadást, majd kardozással és íjászattal egybekötött bemutatón vettek részt, és próbálhatták ki magukat.

A heti strandolás sem maradhatott el, mindkét héten egy-egy alkalommal meglátogattuk a szomszéd településen, Szászváron lévő strandot, ahol a gyerekek és felnőttek lábnyomukkal látták el egyesületi festővásznunkat.

Tanítványaink nyári táboros pólót kaptak ajándékba, a szokásos emléklap kiosztása sem maradhatott el, a külön edzői dicséretek mellett el.

A Szuppi Ifjúsági Szálló gyermekbarát módon mindent megtett annak érdekében, hogy a 2017-es tábor is maradandó emléket hagyjon minden résztvevő emlékeiben.

Köszönjük a támogatást azoknak a helyi Önkormányzatoknak ahol pályázhattunk a gyerekek táboroztatására.