2. Mikulás Gála – Szabadegyháza 2016. 12. 09.

A B-Cool Dance Team SE szabadegyházai régiója második alkalommal rendezte meg a településen a Mikulás Gálát. Az eseménynek különös fényt adott Egriné Ambrus Andrea polgármester asszony megnyitója.
A rendezvényen a helyi formációk bemutathatták, hogy mivel foglalkoztak az év során, és milyen nagyszerű tudásra tettek szert.
Az idei Mikulás Gálán helyi csapatok léptek fel, és az általános iskolánk 3. osztálya adventi műsorral örvendeztette meg a közönséget. A besnyői Szironta együttes csengettyű játékával varázsolt igazi karácsonyi hangulatot a Művelődési Házba. A rendezvényen, összesen 87 gyermek léptett színpadra. A gyermekek ajándékot és oklevelet kaptak fellépésükért. Egyesületünk táncosainak anyukái süteményeket készítettek, amit e résztvevők jóízűen fogyasztottak el műsor után. A családias és közösségteremtő rendezvény maga a Mikulás is ellátogatott a gyerekekhez, akik egy versért vagy énekért cserébe szaloncukrot kaptak. Persze a felnőttekre is gondoltunk, a szabadegyházai Totesz vendéglő felajánlásával mindenkit meg tudtunk hívni egy pohár forralt borra.
Az elmúlt év sikere, a lelkes gyermekek és a sok-sok érdeklődő arra ösztönöz minket, hogy hagyományt teremtsünk, és minden évben megrendezzük a Mikulás Gálát községünkben.