Tejes Kata

IMG_07362010-ben Százhalombattán a Négy Muskétás SE az akrobatikus rock and roll oktatást már egy éve folytatta az Arany János Általános és Gimnáziumban. Az Eötvös Lóránd általános iskolában is lehetőséget kaptak egy felmérésre, ahol találkoztam Mészáros Gáborral. Már az első rock and roll tánclépéseim megtételekor tudtam, hogy nekem ez a műfaj tetszik.

Igazi táncpályafutásom akkor kezdődött el, amikor egy év kitartó munka után átkerültem Gölöncsér Dániel edzőhöz és a Girl Power csapat tagja lettem. Ebben az időben ez a formáció már a versenyzői kategóriába tartozott. Különböző fellépéseken és versenyeken vettünk részt. Mivel Danit univerzálisának hívjuk, így nem csak rokit, hanem hip hop stílust is tanított nekünk. Büszke vagyok eredményeinkre, mert minden megmérettetésen dobogós helyezést értünk el. A Veszprém Connector Országos majd Nemzetközi versenyein az arany, illetve ezüst érmeket hoztunk el. A Berhidai Országos meghívásos versenyeken rokiban mindig első helyen végeztünk, míg hip hop-ban harmadik helyet értük el. Kick Dance versenyeken sorozatban büszkén vettük át az ezüstérmeket.

Időközben kiváltunk a 4M Sportegyesületből és csatlakoztunk a Százhalombatta Ifjúsági Sportegyesülethez és azon belül a B-Cool Táncszakosztályhoz.

Az edzéseken már a kezdettől fogva szerettem elöl állni, valószínűleg már akkor bennem volt az ösztön, hogy edző szeretnék lenni. Ma már céltudatosan készülök erre a pályára.

Első háziversenyünkön én kaptam először egyesületi ruhát és azóta titkon vágyom arra, hogy legyen saját kis csapatom.  2015 szeptemberétől egyre közelebb kerültem álmaimhoz, mert a kispárosok közül már van egy párosom, valamint a kezdők első koreográfiáját is én taníthattam meg. Most már a saját egyesületünket, a B-Cool Dance Team Sportegyesületet képviselem!

Nagyon örülök, hogy ilyen fiatalon elkezdhettem ezzel foglalkozni, könnyebben megértem a gyerekeket, mert közel állok hozzájuk és szeretem Őket A tanítás mellett rengeteget tudok fejlődni, melyhez minden támogatást megkapok az egyesület vezetőjétől.

Célom, hogy egy olyan táncstílust adjak tovább, ami nagyon közel áll a szívemhez, és a gyerekekkel közösen éljem meg a tánc örömét.

Igaz, jelenleg még én is tanulok, hisz gimnazista vagyok, de ez nem akadályoz abban, hogy a céljaimat elérjem. Tudom, ha bármilyen akadály gördülne elém, azt mindenképpen leküzdöm! J

„Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem, hogy minden lépést élvezz míg odaérsz”  /Wayne Dyer/